Társadalmi egyenlőség és egészség

Különösen fontos problémának tartom a társadalmi egyenlőség és egészség kérdéseit. Tudás utáni kutatásom szenvedéllyel folytatom, s meggyőződésem, hogy a testmozgás hiánya és a betegségek kialakulása között szoros összefüggés áll. A probléma gyökerét az egészen alapvető szinteken keresve találjuk, ez pedig az emberi butaság. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, milyen hatást gyakorol az öregedés a szervezetre, és a jól működő anyagcsere fenntartására való képességre. Ahogyan csökken az izmok ereje és tömege, úgy az anyagcsere működése is.

A testmozgás képes visszafordítani az öregedés fizikai és szellemi jeleit?

Aki kicsit is érintett, az tudja, hogy a rendszeres testmozgás sejtszinten képes részlegesen visszafordítani az öregedést. 2008-ban végzett kutatások is alátámasztják az erősítő edzések hatékonyságát. A vizsgálatok előtt és után szövetmintákat vettek az idősebb alanyok combizmából, majd ezeket huszonéves fiatalok mintáival hasonlították össze. A kutatók arra kerestek bizonyítékot, hogy az edzésprogram növeli az idősebbek erejét. A legmegdöbbentőbb eredmény még sem az erő növekedése volt. Az idősebbek génexpressziója ugyanis a fiatalabbéhoz vált hasonlóvá. Az öregedés során a gének kevésbé aktívak. A kutatás során egyértelműen bebizonyították, hogy az edzésprogram végére a gének egyharmadának megváltozott az aktivitása. A huzamosabb időszakon át tartó ücsörgésnek olyan biológiai hatásai vannak, amelyek sokkal súlyosabbak, mint azt hinnénk.

Ahogyan öregszünk, úgy a javítórendszerek egyre kevésbé képesek lépést tartani a mutációk növekvő számával. Tehát több hal meg, mint marad életben. Az üzenet egyértelmű: mozognunk kell, ahhoz, hogy egészségesek maradjunk! Itt nem csupán az edzettségről van szó, sokkal inkább az életről és az élettartamról. Ne ess abba a hibába, hogy azt hiszed az edzés csak a szívnek jó, és segít lefogyni. A rendszeres testmozgás segít fiatalon tartani, és sokkal kevésbé rontja az életminőséget. Az értékek mozgatják, és befolyásolják döntéseinket, továbbá a magatartásunkat, a viselkedésünket, történjen ez akár az egyéni, akár a személyes, akár a közösségi, vagy társadalmi színtéren.

“Értékeink valamilyen módon szervezik és tagolják múltunkat, jelenünket és jövőnket. Értékeink orientálnak bennünket, szabályozzák testi-lelki energiánk felhasználását, behatárolják és kifejezik társadalmi hovatartozásainkat, társadalmi énünket.” (Váriné, 1987, 28. )

Cikkem megírásában Dr. David B. Augus „A betegségek kora lejárt” című könyve ihletett.

 

GlobálisVilág | Szerző: Ács BeatrixBioLifestyle

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com