Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szubjektív ajánlóval

Április 20-án nyitja kapuit a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sokszínű, minden réteg érdeklődését lefedő könyvkínálattal, és tartalmas programokkal.

Idén 28 ország képviselteti magát a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A három és fél nap alatt közel 850 vendég – művészek, írók, tudósok – részvételével 150 kiállító várja a közönséget széles könyvkínálattal, valamint író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, felolvasásokkal, koncertekkel és kiállításokkal 2017. április 20–23. között a Millenárison.

fotó: MKKE Fesztiváliroda

Díszvendég – Orhan Pamuk

A nyitónapon nagyszabású pódiumbeszélgetés keretében mutatkozik be a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idei díszvendég-írója, a Nobel-díjas török Orhan Pamuk. Az íróval D. Tóth Kriszta beszélget, majd Péterfy Gergely laudációja után a világhíres török író ünnepélyesen átveszi a Budapest Nagydíját.

V4 a Könyvfesztiválon

2017 júniusától Magyarország látja el a visegrádi együttműködés soros elnöki feladatait. A V4-es díszvendég stand megvalósulása lehetőséget kínál arra, hogy minél több lengyel, cseh és szlovák író, műfordító, könyves szakember látogasson el Közép-Kelet-Európa e rangos könyves eseményére, elősegítve egymás irodalmának még jobb megismerését, szakmai együttműködés elmélyítését és a szerzők, kiadók személyes eszmecseréit.

Pályakezdő írók debütálása

A Könyvfesztivál keretei között a kezdő írók is megismertethetik magukat a közönséggel. Idén tizenhetedik alkalommal ad teret Európa legtehetségesebb pályakezdő prózaírói nemzetközi bemutatkozásának.

Könyvtáros Klub, Európai Írótalálkozó és Versstand

Idén is lesz a könyvtárosok szakmai fóruma, Könyvtáros Klub, valamint a külföldi íróvendégek eszmecseréje, az Európai Írótalálkozó is folytatódik. Több kiadó összefogásával a költészet témája köré szerveződő programok és kötetek várják a látogatókat a Versstandon.

fotó: MKKE Fesztiváliroda

Gyermek(b)irodalom

A gyermekkönyvkiadók az olvasás szeretetére igyekeznek játékosan ránevelni a legfiatalabb korosztályt. A színes könyvkínálat mellett lesz mesemondás, bábelőadás, koncert és közös éneklés, felolvasó- és papírszínház, játszóház, gyermekfoglalkoztató, vetélkedők – és persze könyvbemutató, dedikálás is a Gyermek(b)irodalomban.

 

Szubjektív ajánló – 10 könyv

Az alábbi válogatás teljesen szubjektív. 10 olyan könyv, amiket szívesen elolvasnék.
Olyan könyvek, amiknek az írója kint lesz, és dedikál a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

 

Április 21. péntek

 

Maros András dedikálja Befutunk c. új regényét  a Scolar Kiadó standján
(18.00–19.00 B69).

„Mihez kezdjen a madarász, ha az a ritka madár, amelynek tanulmányozására feltette az egész életét, egyszer csak fogja magát, és kipusztul? És mihez kezdjen a madarászné életközépi válságban szenvedő, depressziós férjével?

Maros András legújabb regénye fergeteges komédia és édes-bús szatíra, amiben – legalább egy-egy villanásra – minden olvasó magára ismerhet.”

 

Mörk Leonóra mutatja be és dedikálja A papagájos ablak című könyvét a Hess András teremben.
(18.00–19.00 Jaffa Kiadó)

„Megszökhetünk-e a saját életünkből? Örökre? Vagy átmenetileg? Rálátunk-e önmagunkra, ha egyedül maradunk? Felismerjük-e a sorsunk mintázatát mások történetében?

Mörk Leonóra könyve egyszerre személyes hangú útinapló, szórakoztató kultúrtörténeti kalandozás és izgalmas belső utazás.”

 

Thuróczy Gergely dedikálja A megtalált tragédia – Rejtő Jenő emlékére című  könyvét (16.00–17.00 B22 stand Szépmíves Könyvek)

Rejtő Jenő emlékére

„A rejtélyes Rejtő. Akiről rengeteg sztori forog közszájon, ám a legtöbbet nem támasztja alá tényanyag, úgyszólván nincs is életrajza, csupán legendáriuma. Talán egyetlen más magyar művészről sem született annyi biográfiai anekdota, mint róla.

A számos ismeretlen kisebb terjedelmű Rejtő-szöveget, levéltári dokumentumot, sajtómegjelenést és fotót tartalmazó emlékkötet egyik legnagyobb szenzációja a hagyatékból előkerült és most először publikált írások gyűjteménye, de emellett a szerelmi levelezése, ifjúkori versei is helyett kaptak a gazdag fotó- és képanyagot, valamint az eddigi legteljesebb bibliográfiát tartalmazó exkluzív kötetben.”

 

Fiala Borcsa dedikálja Szerinted?! című könyvét
(17.00–18.00 D18 stand Menő Könyvek)

„A Szerinted?! egy kamasz lány és az édesanyja napi csatáit követi végig, nem kevés humorral.

Kivel tudsz igazán vitázni? Hát persze, hogy a saját anyáddal. És ki az, aki egy arcrándítással pillanatok alatt az egekbe szökteti a vérnyomásod? Nyilván a saját kamasz lányod. Fiala Borcsa regényét olvasva érdemes beszállnod az érzelmi hullámvasútba, hátha magadra ismersz akár az egyik, akár a másik oldalon.

A könyv ugyanazt az idősíkot mutatja be két szemszögből, hogy aztán a harmadik, titkos részben feloldódjanak a konfliktusok.”

 

Április 22. szombat

 

Az idei Könyvfesztivál díszvendége, Orhan Pamuk dedikálja A nevem Piros című könyvét.
(11.00–13.00 Dedikálóstand B épület bejárata és a B1 stand között Helikon Kiadó)

„ Egy gyilkosság ördögien összekuszált szálai, egy évtizedek óta emésztő szerelem tüze és a művészet mindent felülíró ereje szövődik egybe ebben a magával ragadó történetben. 

A nevem Piros meséjét a 16. századi Isztambul csillogó pompája mögött megbújó sötét intrikák mozgatják.”

A 2006-ban Nobel-díjjal kitüntetett, isztambuli születésű és ma is Isztambulban élő Orhan Pamuk (1952– ) a kortárs török irodalom legismertebb, világszerte nagy népszerűségnek örvendő alakja.

 

17 órától a Hess András teremben dedikálja Mira így váltsd meg a világod című, az Expert Books Kiadó gondozásában megjelent könyvét Böhönyey Márta és Tóth Melinda.

Pszichorendelés könyvben!

“A népszerű pszichológusduó első, formabontó könyvében Mira regényes életét nyomon követve bepillantást nyerünk a terápia hagyományosan zárt ajtaja mögé, hogy aztán a regényben olvasottak tudományos hátterére is fény derüljön.

A kapott támpontok alapján saját életünkben is beazonosíthatjuk azokat a sokszor észrevétlen önsorsrontó beidegződéseket, amelyek miatt újra meg újra hasonló nehézségekbe ütközünk. A mű nem csak abban segít, hogy jobban megértsük magunkat, hanem abban is, hogy a gyakorlati útmutatót követve megszakítsuk ördögi köreinket.”

 

16 órától Fabricius Gábor dedikálja az Európa Könyvkiadó standján Más bolygó című új könyvét.
(16.00–17.00 B20 stand)

„A Más bolygó egy nemzedék regénye: a nemzedéké, amelynek nemcsak az illúziói, de identitása is köddé vált.

A Más bolygó a szív regénye: a szívé, amely konokul keresi a szerelmet a testen túl.

A Más bolygó Kelet-Európa regénye: azé a Kelet-Európáé, amely Nyugattá akart válni, de az örök kelet-európai jelenben él.”

 

Gerlóczy Márton dedikálja Elvonókúra című könyvét 14 órától a Scolar Kiadó standjánál.
(14.00–15.00 B69 stand Scolar Kiadó)

Egy magyar pincér életének 12288. napján elutazik egy thai szigetre, hogy végre kipihenje magát és leszokjon az alkoholról. Útitársa, Márczy Lajos (A csemegepultos naplója, Check-in), napról napra dokumentálja titkos naplójában a pincér elvonókúráját, saját küzdelmét és a thai sziget valóságát: a kiábrándult helyieket és a nyugati világ dőzsölő hordáit; a görcsösen és kétségbeesetten nyugalmat és kalandot kereső nőket és férfiakat. 

Az Elvonókúra a szerző első olyan regénye, amit mindvégig félmeztelenül, zokni nélkül írt. Ez nagy segítség volt számára, hiszen rengeteg manapság a pulóverben és zokniban készülő regény, és látjuk az eredményét.

 

23. vasárnap

 

15 órától Pauer Emánuel dedikálja az Ad Librum Kiadó standjánál  egy szabadságkereső férfi útját megörökítő Magamon kívül című kisregényét.

(15.00–16.00 B60 stand Ad Librum Kiadó)

Mindennapi szorongásainkat add meg nekünk ma… Egy ember a kitörés előtti utolsó pillanatokban, innen indulunk.

Magunkon kívülre… Csak ott lehetünk szabadok. Nincs ebben semmi szomorú.„

 

 

12:30-tól Szvetelszky Zsuzsa dedikálja Rejtett szervezetek – az informális kommunikáció hatalma című könyvét a Typotex Kiadó standjánál
(12.30–13.30 K16 stand Typotex Kiadó)

„A hírnevet számtalan jó cselekedettel lehet csak felépíteni, de egyetlen rossz mozdulattal le lehet rombolni” – mondta Benjamin Franklin a 18. században. Ez a rossz mozdulat a 21. században egy gombnyomás is lehet: már nemcsak a munkahelyi büfében vagy az irodaház emeleti teakonyhájában terjednek a vállalati hírek, hanem az „online folyosókon” is.

A könyv célja, hogy a munkahelyi szóbeszéd működését, a szervezetek rejtett kommunikációs folyamatait vizsgálva bemutassa az informális vállalati kommunikáció tipikus vonásait.

 

A könyvfesztivál vasárnap a magyar irodalom legjobbjai előtt tisztelgő Születésnapi Irodalmi Szalonnal zárul.

A programokról, a könyvekről és a kiállítókról a www.konyvfesztival.com honlapon lehet tájékozódni.

 

Globális Világ | Szerző: Vrábel Ilona Éva
Források: MKKE Fesztiváliroda, konyvfesztival.com,
kiadói oldalak, facebook
Képek forrása: Európa Könyvkiadó, Szépmíves Könyvek,
Jaffa Kiadó, Ad Librum Kiadó. Helikon Kiadó,
Scolar Kiadó, Typotex Kiadó, Menőkönyvek

 

Vrábel Ilona Éva

Majd tíz éve az online médiában. Rovatvezető-újságíró-szerkesztő, PR munkatárs. A kreatív és sokoldalú dodekaéder. Ne várj a nagy csodákra, vedd észre az apró örömöket. www.elmenyvadasz.info

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com