A ujjak jógája

Az indiai és távol-keleti gyógyászatból ismert mudrák, azaz speciális kéztartások segítenek a testi-lelki egyensúly helyreállításában.

A stressz és a betegségek

Rohanó világunkban a fokozott stressz miatt mindannyian többet nyugtalankodunk, szorongunk. Márpedig a testi-lelki egyensúly hiánya előbb-utóbb különböző betegségekhez vezet… A mudrák gyakorlásával azonban hatékonyan orvosolhatjuk a problémákat, hiszen az ujjak jógáját bárhol és bármilyen helyzetben, ülve, állva, de akár járás közben is segítségül hívhatjuk.

Úgy gondolja, nincs ideje ilyesmire? Téved, hiszen Ön is rengeteg időt tölt várakozással! Ha az idegeskedés helyett inkább a mudráknak szentelné ezeket a rövid időszakokat, azzal rengeteget tehetne a szellemi frissességéért, az egészségéért és a lelki békéjéért!
A kéztartások akkor igazán hatásosak, ha vizualizációval, légzőgyakorlatokkal és megerősítő mondatokkal kombinálja őket.

A tudat tükre

Az itt látható ujjtartások egy-egy tudatállapotot vagy -folyamatot jelenítenek meg, és fordítva, a mudrák gyakorlása életre kelt egy adott gondolkodásmódot. Ha például felveszi a félelemnélküliség kéztartását, és a hozzá kapcsolódó gondolatokkal, mondatokkal erősíti a gyakorlat hatását, lassan valóban megszabadul majd az aggodalmaitól!

Hogyan végezze?

Először is csendesítse le az elméjét. Gondolkodjon el rajta, melyikre lenne leginkább szüksége az alábbi mudrák közül. Válassza ki azt, amelyiket a legmegfelelőbbnek véli, majd utánozza az adott képen látható kéztartást. Az ujjait enyhén nyomja össze, a kézfeje azonban legyen laza. Ha ül, a háta maradjon egyenes, de ne feszítse meg az izmait, a két lába legyen talajon. Ha áll, csípőszélességű terpeszben helyezkedjen el, ha fekszik, polcolja fel a lábát. Ha járás közben gyakorol, nyugodt tempóban haladjon. Egy-egy mudrát általában 45 percig kell kitartani – ez 3 x 15 percre is elosztható.

Megerősítés

A helyes légzéstechnika alkalmazása tovább erősíti a mudrák hatását. A következőkre ügyeljen!

● ki- és belégzés után mindig tartson néhány másodperces szünetet;
● ha szeretné megnyugtatni magát, lassan lélegezzen ki, ha viszont inkább felfrissülni óhajt, akkor a belégzés legyen lassú;
● a légzés ritmusa lehetőleg folyamatos legyen.

Könyavjánló

Mudrák – Az ujjak jógája

Beleolvasó

A vizualizáció is segít eljutni egy magasabb tudatállapotba. Ehhez képzeljen el egy szép, egészséges világot, és engedje, hogy a fantáziája csodálatos, paradicsomi tájakra kalauzolja!
A megerősítő mondatok szintén hatásosak. Mindössze annyit kell tennie, hogy a mudra előtt, alatt és után háromszor kimondja azt, amire a szíve mélyén vágyik!

Linga mudra

A tüdő ellenálló képességét növeli, enyhíti a megfázás tüneteit, csökkenti a köhögést, segíti a tüdőben lerakódott váladék feloldását. Növeli a testhőmérsékletet.
Így csinálja! Fűzze össze az ujjait úgy, hogy az egyik hüvelykujja függőleges maradjon, és „ölelje át” a másik kéz mutató és hüvelykujjával. Naponta 3-szor 10 percig végezze!

Pushan mudra

Ennél a gyakorlatnál az egyik kéz az elfogadást, a másik az elengedést jeleníti meg. A mudra a táplálék felvételével és az energia leadásával van kapcsolatban, segíti a gyomorműködést, és méregtelenít.
Így csinálja! A jobb kéz hüvelyk-, mutató- és középső ujját érintse össze, a többit nyújtsa ki. A bal kéz hüvelyk-, középső és gyűrűsujját szorítsa össze, a többit nyújtsa ki. Krónikus panaszok esetén naponta 4-szer 5-5 percig végezze a gyakorlatot.

Ushas mudra

Ez a mudra a kezdettel és az újrakezdéssel van kapcsolatban. Szellemileg frissé tesz, örömmel és vitalitással ajándékoz meg, valamint kiegyensúlyozza a hormonrendszer működését.
n Így csinálja! Fűzze egymásba az ujjait úgy, hogy a jobb hüvelykujját tegye a bal hüvelyk- és mutatóujja közé, aztán enyhén nyomja meg a bal hüvelykujjával a jobb hüvelykujját.

Prán mudra

A gyökércsakrára hat, növeli a szerelmi késztetést, a vitalitást, és csökkenti az idegességet.
Így csinálja! Érintse össze a hüvelyk-, a gyűrűs- és a kisujja hegyét, míg a többit nyújtsa ki. Két kézzel végezze a gyakorlatot.

GlobálisVilág | Forrás: astronet.hu

Németh Mónika

Németh Mónikának hívnak, 27 éves vagyok a Globális Világ magazin alapítója és szerkesztője. Magazinomban elsősorban a lélek megértésen keresztül ismerkedem a világgal, és az energiák tudatos irányítására törekszem általa. Tanulom mindennap, és a Globális Világ lett a tankönyvem. Gyarapodjunk együtt mindennap (!) Szeretettel <3

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com