Tavaszi gyógynövénytúrák

A kissé elhasznált rousseau-i mondás – „Vissza a természethez” – sosem volt annyira aktuális mint napjainkban, amikor újra felkapottak lettek a bio, a natur, a természetes alapanyagok, és termékek.

A gyógynövények ősidők óta a környezetünkben élnek, generációk nyavajáit enyhítették, gyógyították. Az is köztudott, hogy a természet adta alapanyagok kedvezőbb élettani hatással bírnak, mint a szintetikus vegyületek.

Manapság a gyógynövényes -és natur termékek aranykorukat élik, de ezek mellett megnőtt az érdeklődés a természetközeli programok felé is.

levendula
levendula mező – forrás: pixabay

A gyógynövénytúrák a legjobb lehetőség arra, hogy természetes környezetükben, közvetlenül ismerkedhessünk meg ezen növények jellemzőivel, hasznos tulajdonságaival. Áprilistól már kihajtanak, virágoznak egyes gyógynövények, mint például a tyúkhúr, a pásztortáska, vagy a galagonya.

Az érdeklődők, és gyógyfüvek szerelmesei örülhetnek, mert egyre több természetközeli túra indul szerte az országban. Tavaszi gyógynövénytúrák cikkünkben néhány ilyen belföldi programot ajánlunk olvasóinknak.

Gyógynövény túrák a Bükkben

Olyan speciális túrára várják a látogatókat, különleges pihenésre vágyókat Bükkszentkeresztre, ahol három napon át a természetben ismerkedhetnek meg a gyógynövények fajtáival.

Bükkszentkereszt
Bükkszentkereszt – szerviziroda.hu

A bükki gyógynövénytúrák csodás természeti környezetben Hegedűs István szakképzett fitoterapeuta vezetésével történnek.

Gyógynövény túrák időpontjai: 2017. május 26., június 6.,19., július 20., augusztus 1.

Részvételi díj: 34.500.- Ft , amely tartalmazza: 2 éjszaka szállást, teljes ellátást, túravezetést, szakszerű tájékoztatást a gyógynövényekről, és teakóstolást

Bükkszentkereszt
Bükkszentkereszt – szerviziroda.hu

Bükkszentkeresztről: a Bükkben elhelyezkedő település hírnevét környezetének, kristálytiszta levegőjének köszönheti. A speciális klíma miatt a gyógynövények itt magasabb hatóanyag koncentrációval rendelkeznek.

Elérhetőség, információ:
Szerviziroda Kft.
Tel: 46/509-979
E-mail: h.schreiber@szerviziroda.hu
Webcím

 

Monostori séta Bakonybélen

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor szervezett sétája keretében kerül bemutatásra a barokk templom, a gyógynövénykert és az arborétum. A monostor kertjében egymás mellett létezik a csodálatos ősfák alkotta, védett park és a bio gyógynövényes. Az arborétumban információs táblák is segítik a tájékozódást.

st. mauricius gyógynövénykert
Szent Mauriciusz monostorgyógynövénykert

A Szent Mauríciusz Monostor fallal körülvett klastromkertjének egy részét a gyógynövénykertészet és a gyümölcsös foglalja el. A kert gyógynövényei az orvosi zsálya, fodormenta, citromfű, bíbor kasvirág, körömvirág borsmenta, szurokfű, bazsalikom, kakukkfű. Az ellenőrzött bio-kertészetben organikus módszerekkel termesztik és dolgozzák fel gyógynövényeket és gyümölcsöket. Csak előzetes egyeztetés után, de lehetőség van monostori termékek – gyógyteák, lekvárok, likőrök – kóstolására is.

Túra ideje: előre egyeztetett időpontban
Elérhetőség, információ:
Tel: 30-900-1992
E-mail: abmonostor@gmail.com
Webcím


Húsvéti gyógynövényes virágtúra Tokaj-hegyalján

A Herba-kastély által szervezett túrán képzett botanikussal felkutatjuk Tolcsva szőlőhegyein a tavasz első gyógynövényeit és védett virágritkaságait. A gyűjtött növényekből a túra után a Helia-D Herba-kastély gyógynövény-feldolgozó termében csalánkrém és pittypangméz készítését mutatják be.

Herba kastély - Tolcsva
Herba-kastélyTolcsva

Helia-D Herba-Kastély Gyógynövény- és Szépségközpont a világszerte híres Tokaji Borvidék szívében, Tolcsván nyitotta meg kapuit a szépségápolás és a borvidék örömeire egyaránt fogékony közönség számára.

Túra ideje: 2017. április 15., 10-13 óra
Indulás helye: Helia-D Herba-kastély, Tolcsva, Szent Imre u. 4.
Webcím

Említést érdemel még a pár éve nagy népszerűségnek örvendő medvehagyma, és az ahhoz kapcsolódó XIV. Medvehagyma Fesztivál Orfűn. A rendezvényre április első hétvégéjén várják az érdeklődőket.

 

Globális Világ | Szerző: Vrábel Ilona Éva
főkép forrása: pixabay.com

Vrábel Ilona Éva

Majd tíz éve az online médiában. Rovatvezető-újságíró-szerkesztő, PR munkatárs. A kreatív és sokoldalú dodekaéder. Ne várj a nagy csodákra, vedd észre az apró örömöket. www.elmenyvadasz.info

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com