Csillagok vonzásában – csillagnéző programok

A csillagok ott vannak a kezdetektől. Ezek az égbolton világító kis fénypontok mindig érdekelték az embereket intellektuálisan és emocionálisan is. Nem hiába született annyi tanulmány, műalkotás és könyv a csillagokról, csillagrendszerekről.

A csillagok romantikussá tesznek, segítenek a tájékozódásban, emlékeztetnek, vagy épp hitet adnak. Láthatatlan szálakkal kapcsolódunk hozzájuk. Sokan hiszik, hogy a csillagok közül származunk, és halálunk után oda megyünk vissza. A világegyetem kutatása az emberiség örök kihívása.

Az obszervatóriumi megfigyelésen kívül népszerűek manapság a természethez közelibb csillagtúrák, csillagséták. Erre idén több lehetőség is van.

Ilyen az Európai Nemzeti Parkok Napja, amikor országszerte tartanak csillagsétákat hazai nemzeti parkjainkban. Május 24-én szakképzett túravezetők segítségével tanulmányozhatják az éjszakai égboltot azok, akik részt vesznek a tematikus túrán.

A csillagos égboltban gyönyörködők egyedülálló látványban és maradandó élményekben részesülhetnek.

További csillagokkal kapcsolatos programok:

Április 14-én a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében, a Milleniumi tanösvényen tartanak esti szakvezetést, majd a kalapati kilátónál távcsöves csillagászati megfigyelést.

Április 28-án a Csillagdai estéken egy 40 mm átmérőjű CFF apo távcső és csillagász segítségével fedezhetik fel az éjszakai égbolt látnivalóit a Hortobágyi Nemzeti Parkban.

Távcsöves csillaglesésre, romantikus programnak épp megfelel, és budapestieknek közel van az óbudai Polaris Csillagvizsgáló, ahol esténként 20h-22h között tartanak ismertetést.

 

GlobálisVilág | Szerző: Vrábel Ilona Éva
főkép forrása: pixelio.de

Vrábel Ilona Éva

Majd tíz éve az online médiában. Rovatvezető-újságíró-szerkesztő, PR munkatárs. A kreatív és sokoldalú dodekaéder. Ne várj a nagy csodákra, vedd észre az apró örömöket. www.elmenyvadasz.info

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com