Minden ország jó valamiben. Nézd meg Magyarország mivel szerepel ezen a listán!

A világ néha sötét helynek tűnik, és hajlamosak vagyunk kritizálni más országokat dolgokért, amiket rosszul csinálnak. De mégis, úgy tűnik minden nemzet a legjobb valamiben. Az is kiderül, mit gondolnak rólunk, magyarokról a világ többi részén.

Legyen ez akár Litvánia a gyors Wifiben, Svédország kiterjedt popzenei palettájában, vagy Malajzia kevésbé ismert tehetsége a legjobb minőségű gumikesztyűk gyártásában – minden országnak van valami oka örülni. És most egy új, érdekes kis térképen gombostűk jelzik, hogy miben rejlenek az országok erősségei. Pápua Új-Guinea kulturális sokszínűségén át Argentína lóhúsáig,

David McCandless adat-újságíró, és információs designer összegyűjtötte, hogy melyik nemzet miben a legjobb, az interneten talált statisztikák alapján.

Az „International Number Ones” térkép megmutatja, hogy Izrael a legjobb az orvosi kutatásokban, miközben Paraguay nyer pozitivitás terén; Marokkó a legjobb hely ha argán olajt szeretnénk, míg Ruandában – meglepő módón – a legmagasabb a női parlamenti képviselők aránya. Csádban étkeznek a legegészségesebben, Belgium vezet a készpénz nélküli fizetés terén.

Az Egyesült Arab Emírségekben a legmagasabb a 100 nőre jutó férfiak aránya, Lettországban pedig a nők aránya a legnagyobb. McCandless szerint 3 hétig tartott minden adatot összegyűjteni, amihez cikkeket, óriási adatbankokat (ENSZ, Világbank, CIA stb.), és specifikus Google kereséseket használt. „Ahol több lehetséges opció is volt, ott a legérdekesebbet vagy a legszórakoztatóbbat igyekeztünk választani” – tette hozzá. Az adatok szerint Nigériában vannak a legjobb Scrabble-játékosok, és Olaszországé a legjobb kiwi, miközben Brazíliából származik a legjobb minőségű cukor, és Panamában a legjobb nyugdíjasnak lenni.

De nem csak az ünneplésről szól a dolog. Színkódokat használva feketével jelölik az olyan országokat, ahol nem feltétlenül pozitív dologban a „legjobbak.” Az USA-ban küldik a legtöbb spam e-mailt, Jemenben pedig a legkirívóbb a nemek közti egyenlőtlenség. Ausztráliában a legmagasabb az adatokkal való visszaélés, és Hondurasban – talán a legmorbidabb adatként – a legtöbb a gyilkosság. Szaúd-Arábia importálja a legtöbb fegyvert, és Irakban a legnagyobb az olajból származó bevétel.

Spanyolországban a legelfogadóbbak az LGBT közösség tagjaival, és – talán meglepő módon – Kolumbiában a legboldogabbak az emberek. Dánia a világelső a szélenergiában, Jordánia pedig érdemel egy kis tiszteletet, mivel itt fogadják be a legtöbb menekültet. Szingapúrban a legegészségesebbek az emberek, miközben a legjobb nemzeti konyha – talán az egyik legfontosabb cím – a japánoké.

McCandless kiemelte, hogy volt néhány furcsaság is a keresések során – például Bolíviában a legkiemelkedőbb a brazil dió. „Az is nagyszerű, hogy sok afrikai ország, például Uganda, Ruanda vagy Zambia kiemelkedő a vállalkozások, és a női parlamenti képviselők arányának terén.” És hogy a minket leginkább érintő országról is szó essen: Magyarországról kerül ki a legtöbb és legjobb pornósztár.

A cikk a könyvajánlót követően folytatódik!

Könyvajánló

Észak-Amerika

Dél-Amerika

Európa

Ázsia

Afrika

GlobálisVilág | Forrás: boredpanda.com

Németh Mónika

Németh Mónikának hívnak, 27 éves vagyok a Globális Világ magazin alapítója és szerkesztője. Magazinomban elsősorban a lélek megértésen keresztül ismerkedem a világgal, és az energiák tudatos irányítására törekszem általa. Tanulom mindennap, és a Globális Világ lett a tankönyvem. Gyarapodjunk együtt mindennap (!) Szeretettel <3

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com