5 dolog, amit ma megtehetsz, hogy megmentsd a kapcsolatodat

Nem szoktuk észrevenni, hogy hanyatlik a párkapcsolatunk, csak akkor, amikor már késő, és a szakítás előtt, vagy a megcsalás után vagyunk. Ha veled ez még nem történt meg, tegyél meg még ma néhány dolgot, hogy megmentsd ettől a kapcsolatodat!

Általában nem tudjuk megmondani, hogy melyik az a pont, amikor romlani kezdtek a dolgok, és nem vesszük észre azt sem, amikor már tudatos erőfeszítéseket kellene tennünk azért, hogy javítsunk a helyzeten.

Amikor arról gondolkodunk, hogyan ment tönkre a párkapcsolatunk, tudatosítani kell magunkban, hogy a kapcsolat rombolásához ketten kellettünk, nem kizárólag a másik, vagy éppen a „harmadik” tette tönkre a dolgokat. Javítani pedig csakis úgy lehet, hogy a saját viselkedésünkön változtatunk. A párunkat soha, de soha nem fogjuk megváltoztatni bármennyire is erőlködünk, legfeljebb kőkemény ellenállást tudunk kiváltani. A cél tehát az, hogy mi magunk vállaljunk felelősséget a kapcsolatunkért, és azt vizsgáljuk meg, mi hogyan tudunk tenni azért, hogy jobb legyen a helyzet.

A legegyszerűbb megoldás: visszatérni a kapcsolat alapjaihoz. A kedvességhez, szeretethez, tisztelethez és megbecsüléshez. Erre mutatok most néhány egyszerű módszert.

Ez nagyon egyszerűen hangzik, de egyáltalán nem az. A férfiak többsége nem szívesen fejezi ki szavakkal az érzéseit. Kicsit olyanok, mint a székely ember, aki az esküvőn megmondta az asszonynak, hogy szereti, majd hozzátette: „ha valami változik, majd szólok.” Érje be az asszony ezzel évekig! A nők többsége viszont szereti hallani, hogy szeretik.

A legegyszerűbb dolog, hogy megkérdezzük a társunkat, mikor érzi magát szeretve. Melyek azok a tetteink, szavaink, amikor ő érzi azt, hogy szeretjük. Nos, ebből kellene többet adni neki.

Hogy ez nehéz egy hanyatló, romló kapcsolatban? Igaz, de senki nem mondta, hogy könnyű lesz.

Hogy nem szívesen adsz még többet, amíg nem kapsz cserébe semmit? Ez már egy kicsit problémásabb. A kapcsolat épp azért romlik, mert már nem tesztek bele önként, méricskélés nélkül. Egy kis időre tedd félre ezt az adok-kapok-féle üzleti szellemet, és egyelőre adj hitelbe!

A legtöbb pár elcsodálkozik azon, hogy jutottak el a szenvedélyes szerelemtől odáig, hogy már alig érintik meg egymást. A megszokás nagy úr, érdemes ismét tudatosan odafigyelni arra, ami a kapcsolat kezdetén magától jött: a gyakori érintésekre, simogatásra, csókra, ölelésre. Ha még nem romlott el teljesen a kapcsolat, van esély arra, hogy újraélesszétek a tüzet.

A rengeteg teendő miatt lassanként elmegyünk egymás mellett. Olyan lesz a társunk, mint egy jól megszokott bútordarab, akit csak akkor veszünk észre, ha véletlenül nekimegyünk. Bármennyire is sok a dolgod, lassíts le! Vedd észre azt az embert, aki ott szuszog melletted. Ő is emberből van, neki is vannak vágyai. Természetesen neked is, hát keresd meg őket! Kerülj kapcsolatba önmagaddal, az érzéseiddel, vágyaiddal, és keress kapcsolatot a társaddal is! Tedd félre a munkát, és beszélgessetek! Ne a közös feladatokról és a gyerekekről, hanem arról, hogy vagytok odabent, legbelül.

Gondold végig, hogy a kapcsolatotok kezdetén mi mindent csináltatok együtt! Sétáltatok, túráztatok, sportoltatok, táncoltatok, moziba, színházba jártatok? Keress valamit, amit régebben mindketten örömmel csináltatok együtt, és tervezd be a következő hétre! A közös tevékenység felvillanyoz, örömmel, élettel tölti meg a haldokló kapcsolatot.

Amikor a párok ismerkednek, örömmel vonják be egymást az életükbe. Megmutatják a másiknak a hobbijukat, a kedvenc időtöltésüket, a barátaikat. A kapcsolat kezdetén mindannyian nyitottak vagyunk a másikra. Aztán ahogy halad előre a kapcsolat, ez a nyitottság bezárul. Aztán ahogy telnek az évek, azt vesszük észre, hogy a másik megváltozott, és elmentünk egymás mellett. Fedezd fel azt az ismeretlen ismerőst, akivel most együtt élsz. Mutasd meg neki magadat ismét, próbáld bevonni őt a saját világodba, és ismerd meg az övét! Keressetek olyan programokat, amiket eddig még nem csináltatok együtt! Ha a párod futni kezdett, próbáld ki te is! De kereshettek új, közös hobbit is. Csatlakozhattok kirándulóklubhoz vagy beiratkozhattok tánciskolába. A lényeg, hogy csináljatok együtt valami újat!

Sajnos a közelség visszaállítása nem fog magától megtörténni. Ha nem dolgoztok rajta közösen, ha nem tartjátok mindketten szívügyeteknek, akkor nem fog menni. Természetesen vannak kapcsolatok, ahol olyan mély feszültségek húzódnak már a felek között, mint a Marianna-árok. De még onnan is van visszaút, ha megtanulják kezelni a konfliktusaikat.

Könyvajánló:

 

GlobálisVilág | Forrás: bizzmagadban.cafeblog.hu

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com