Az első verőfényes tavaszi nap a Kincsem Parkban!

Kora reggel ébredtem aznap. Kinyitottam az ajtót, s négyhónapnyi sötétséget követően végre a nap sugarai szűrődtek át a fák lombaji között. Budapest szívében egy igazán mesebeli helyen élhettem ezt át, mondhatnám, ebben a formában először! A lovaim a szomszédban, a színészeim valahol körülöttem nyüzsögnek, hiszen mindennap a Kincsem Parkban tevékenykednek. Ha nem próbálunk épp, akkor a lovainkat gondozzák, lovagolják, ápolják.

Megéreztem a tavasz illatát és semmi másra nem tudtam gondolni, mint hogy a mai edzést a csapattal terepen fogjuk végig lovagolni. A lovaink is valami hasonló érzülettel kelhettek fel aznap, hiszen tudjuk, hogy ilyenkor tavasszal, mikor kirügyeznek a fák és csicseregnek a madarak a lovak is újult erőre kapnak, feltöltődnek energiával, és semmi másra nem vágynak jobban, mint egy nagy vágtára.

Veszélyes ilyenkor lovagolni, csak igazán profi szakavatott lovasoknak ajánlom, hiszen a ló szabadságra született, ösztöneitől vezérelve menekülő állat. Nehezebb lehet ilyenkor a közösen tervezett lovaglás, hiszen ha megérzik, a tavaszi sugallatot az egyik ló megiramodik, rögtön viszi magával a többit is.

Azonnal tárcsáztam a csapat többi tagját a programváltozással kapcsolatban, mindenki tereplovaglásra készüljön. Minden színészem ilyenkor kivétel nélkül visszakérdezett: Tibi, biztos, hogy ezt akarod? Naná, hogy ezt akarom, mi sem lehet ennél fantasztikusabb ezen a napsütötte reggelen!

Hatan vállalkoztunk a tréningre. Felnyergeltük a lovakat, s arra bazíroztunk mindvégig, hogy nem lesz semmi baj, azonban már az első perctől kezdve váratlan helyzeteken kellett úrrá lennünk!

Az egyik kiváló lovasomat, Donát, elvitte a ló, úgy, hogy ő szinte tehetetlenül ült rajta, s visszatérve a csapathoz, könnybe lábadt szemmel kérdezte tőlem, visszafordulhat-e még. Talán szigorúan és embertelenül hangzik, de nemet válaszoltam. Meg kell tanulnunk lovagolni! Nem ijedhetünk meg a lótól, képesnek kell lennünk bármilyen körülmények között is irányítani, mi ülünk rajta, mi tereljük őt! Tudtam, hogy Dona képes lesz erre, úgy éreztem ebben a helyzetben ezzel tehetem neki a legjobbat, ha tovább viszem terepre.

Mindannyian vártuk az indulást, az állatok már ágaskodtak, bakoltak örömükben. Elmentünk a karámok mellett, ahol üdvözölték társaikat, akik szintén inkább a levegőben száguldoztak volna örömükben mintsem a talajon.

A belvárosi forgatagban nehéz volna tereppályát találni, ha nem éppen a Kincsem Park közepén helyezkedne el állandó bázisunk. A Park pályái közül a Jurassic Park fantázia névre hallgató területet választottuk. Ez egy hatalmas 8-10 hektáros liget, gyakorló pályákkal, amik a fákkal tarkított terjedelmes zöld övezetben terülnek el.
Közvetlenül a versenypálya mellett haladtunk el, s lovaink figyelme a mellettünk elrobogó szulkikra terelődött. Még az én lovam is belefülelt a levegőbe, s pár másodperc múlva máris az ügető lovakkal versenyeztünk, mind ahányan voltunk. Ekkor elszabadult a pokol, elindult a Nemzeti Lovas Színház hat leggyorsabb lova, az aznapi zabadagot valódi lóerőkké formálva. Nagy veszély azonban ekkor sem fenyegetett minket, hiszen a pálya terjedelmes szélességével, bő lehetőségeket kínál a galoppra. Hely van, idő van, egyszer csak megállnak a lovaink. – Gondoltuk.

Mindenki minket nézett, hogy állunk és legfőképp hol állunk meg!?

2,5-3 km vágta után tudtuk lassítani a csordát.

Mindannyian túléltük ezt a kis atrocitást, azonban rejtőzik benne veszély bőven. Ha hirtelen ugrik, vagy irányt vált az állat, a lovasa könnyen lerepülhet róla, vagy akár a fához túl közel menve komoly lábsérülést is okozhat. Ezért rendkívül fontos számításba venni, hogy a ló csak a saját testtömegével és testszélességével koordinál, a rajta levő nyerget és a lovasa lábát már nem kalibrálja be.

A hatalmas vágta után, melyet a rendkívüli helyzettől függetlenül mindannyian élveztünk, lovaink is kifújták magukat, majd kezdődhetett az igazi edzés és idomítás.

Nagyon élmény dúsan telt az első tavaszi nap a Kincsem Parkban, a nyarat is legalább ilyen nagy lelkesedéssel várjuk. Rengeteget turnézunk, szinte alig leszünk Budapesten.

A nyarat Magyarország három kiemelt turisztikai helyszínén töltjük. Mórahalom, Bikal és Diósgyőr lesznek a főbb állomásaink.

Bikalon egy fantasztikus élménybirtok várja az oda látogató közönséget, rengeteg látnivalóval, a középkor hangulatát idézve. Játékok, gyöngyfűzés, kalácssütés, lovagi torna és sok egyéb más programmal kedveskednek a szervezők és velük együtt mi is.

Diósgyőrön a sokak által már jól ismert történelmi vár magasodik, az erőd szomszédságában található a Lovagi Tornák Tere is, mely „együtt él” a várral, bekapcsolódik a történelmi játékokba, és hasonlóképp otthont ad fesztiváloknak, és természetesen a Nemzeti Lovas Színház előadásainak is.

Mórahalom az igazi vakáció és testi, lelki feltöltődés helyszíne, hiszen méltán híres gyógyfürdőjét az ország minden pontjáról felkeresik. Érdemes akár egy hosszú hétvégét is eltölteni ebben a fantasztikus komplexumban, gyógyfürdőjével és a vízi paradicsommal igazi kikapcsolódást kínál minden korosztály számára.

Kövessétek nyomon a honlapunkat és természetesen minket is, hogy mikor hol tudtok velünk találkozni.

www.nemzetilovasszinhaz.com

Addig is szeretettel várunk benneteket a Kincsem Parkban

Szeretettel

Pintér Tibor
Igazgató

Pintér Tibor

Pintér Tibor musical és operett színész, énekes a Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, rendező, producer, 2 gyermek édesapja.

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com