Ilyen lenne a világ a magyarok nélkül

1) A világ a magyarok nélkül – egy világ a golyóstoll nélkül

A magyar Bíró Lászlónak köszönhetjük a golyóstoll felfedezését. Hogyan is tudnánk írni, ha ő nem találja fel ezt az aprócska golyóbist a tollainkba? Vajon még mindig töltőtollakkal pecsételnénk össze a papírjainkat?

2) A világ a magyarok nélkül – egy világ, ahol kevesebb az egészséges ember

Bizony, Szent-Györgyi Albert fedezte fel a C-vitamint. Általa tudjuk már, mennyire fontos immunrendszerünk védelmében ez a vitamin.

3) A világ a magyarok nélkül – a világ a “kocsi” szó nélkül

Érdekes fejlődése a nyelvnek, hogy az angol “coach” szónak immár két jelentése van. Egyrészt trénert, edzőt takar a kifejezés, másrészt kis buszok esetén használják. Viszont maga a szó visszaeredeztethető a magyar Kocs községre, ahol a négykerekű szekeret találták fel, s a “kocsi” szó végül ezt követően terjedt el a világban. A spanyol és a portugál nyelvterületen coche, a németben Kutsche, de akár a cseh koč szó a mi szavunkból ered.

4) A világ a magyarok nélkül – egy világ a Rubik kocka nélkül

Az eredeti cikk szerzője angolul úgy fogalmaz: ez azért annyira nem óriási veszteség, de nincs igaza. Szerintem az egyik legnagyszerűbb logikai “stresszlabda” a Rubik kocka (igen, direkt használtam a cseppnyi képzavart). Ha rájössz, hogyan tudod összerakni, nyertél. Nekem soha az életemben nem sikerült.

5) A világ a magyarok nélkül – egy világ elektromos villamosok és vonatok nélkül

Kandó Kálmán volt az atyja az elektromos vonatoknak. Ő volt az a magyar mérnök, aki a három-fázisú motort és generátort találta ki s alkalmazta az elektromos vasúthálózat számára. Hogy mi lenne a találmánya nélkül? Tök sok busz rohangálna a világban, okozva még több légszennyezettséget.

Transport Hungary Tram Budapest Transportation

6) A világ a magyarok nélkül – egy világ, amelyben Luke soha nem találkozhatott volna Leia hercegnővel

Emlékszel a jelenetre a Csillagok háborújából, amikor Leia hercegnő hologramként segítséget kér? Nos, a hologram felfedezője nem más, mint Gábor Dénes, a brit-magyar fizikus. Találmánya micsoda ötletet adott George Lucasnak, nem igaz?

7) A világ magyarok nélkül – egy világ sok tehetséges ember nélkül

A magyar, vagy magyar származású hírességekre legyünk csak büszkék. Magyar gyökerekkel rendelkezik illetve rendelkezett Tony Curtis, Rachel Weis, Drew Barrymore, Alanis Morissette, Adrian Brody, Peter Falk, Goldie Hawn, Joaquin Phoenix, Calvin Klein, Estée Lauder, Gene Simmons és Robert Capa.

Továbbá az egész világ ismerheti Harry Houdini, Lugosi Béla (a képen), Andy Vajna, Puskás Ferenc, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Sebestyén Márta vagy Gábor Zsazsa nevét is.

8) A világ a magyarok nélkül – egy világ pálinka nélkül?

Pálinka, Unicum és a híres magyar borok. Nem is kell szaporítani a szót, önmagukért beszélnek.

9) A világ a magyarok nélkül – egy világ az atombomba nélkül

Nem örülök, hogy az alapcikk megemlíti ezt, de kétségkívül igaz: Teller Ede és Szilárd Leó neveihez fűződik az atombomba feltalálása. Hogy nem az volt a találmány célja, hogy belőle a huszadik század rettegett tömegfegyvere váljon, igazából elvonatkoztatható a két tudós életművétől.

10) A világ a magyarok nélkül – egy világ Budapest nélkül

A legszebb főváros, ugye?

GlobálisVilág | Forrás: bouvet.cafeblog.hu

Németh Mónika

Németh Mónikának hívnak, 27 éves vagyok a Globális Világ magazin alapítója és szerkesztője. Magazinomban elsősorban a lélek megértésen keresztül ismerkedem a világgal, és az energiák tudatos irányítására törekszem általa. Tanulom mindennap, és a Globális Világ lett a tankönyvem. Gyarapodjunk együtt mindennap (!) Szeretettel <3

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com