10 dolog, amit minden terhes nőnek tudni kell

Amikor az a bizonyos teszt pozitív eredményt mutat, elkezdődik egy új korszak, a nő felkészül az anyaságra. 9 hónap telik el várakozással miközben rengeteg kérdés merül fel a kismamában.

Az orvos, a védőnő mind-mind azért dolgozik, hogy várandóság időszaka a legszebb legyen a nők életében. Kérdéseikkel, aggodalmaikkal bátran forduljanak a kismamák a kiválasztott nőgyógyászhoz, védőnőhöz.

 1. A terhesség kora
  A terhesség korát a utolsó  menstruáció első napjától számolják. A terhesség ettől kezdve számolva tart 40 hétig, azaz 280 napig. Normálisnak az számít, ha a baba 38-40. hét körül jön a világra.
 2. Védőnő szerepe
  A nőgyógyász után a védőnőt kell felkeresni, akinek feladata a várandós anya gondozása is. Nyilvántartásba veszi a kismamát, s kiállítja a gondozási könyvet, amelybe minden vizsgálati időpont és eredmény bekerül.
 3. Ismerje meg jogait a kismama!
  A törvény úgy rendelkezik, hogy a terhességről értesíteni kell a munkáltatót. Előzetesen kérni kell egy igazolást a háziorvostól vagy szakorvostól amely igazolja a terhességet.
 4. A nehézségek után minden könnyebb!
  Az első három hónap sokaknak okoz kisebb-nagyobb problémákat, rosszulléteket. Gyakran csak egy típusú ételt tud megenni a kismama, minden egyebet elutasít a szervezete, nem marad meg benne. Szédülés, hányinger, fáradság kíséri végig az első heteket, de ezek természetes velejárója a várandóságnak. A harmadik hónap után már minden könnyebb, ezek a panaszok általában megszűnnek.
 5. Táplálkozzon tudatosan!
  Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen, s nem” kettő helyett eszik” a kismama. A várandóság időszakában a napi kalória-bevitel csak kicsivel kell, hogy több legyen a szokásosnál. Kerülje azokat az élelmiszereket, amelyek mesterséges édesítőszereket vagy káros adalékanyagokat tartalmaznak. A terhesség alatt nagyon fontos, hogy meglegyen az ajánlott folsav bevitel, hogy elkerülje a leggyakoribb fejlődési rendellenességek.
 6. Fontos a hidratálás!
  Nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel. A megfelelő hidratálás hiánya székrekedést, fáradságot okozhat, sőt koraszüléshez is vezethet.
 7. A testmozgás fontos!
  Ha az orvos nem rendelkezik másként, a kismamának továbbra is javallott a mozgás. Természetesen csak olyan mozgásformát válasszon, amely fizikailag nem terheli túl.
 8. Fontos megfelelő fehérnemű kiválasztása!
  A pocak megnő, a mell megnagyobbodik, ne sajnáljuk a pénzt megfelelő fehérnemű beszerzésére, amely nem nyomja el a pocakot, és nem okozz kényelmetlen viseletet.
 9. Készüljön fel a szülésre!
  Ne olvasson különböző történeteket a szülésről, hanem járjon el szülésfelkészítő tanfolyamra.
 10. Nem kell aggodalmaskodni!
  A védőnő ellenőrzések során minden alkalommal megméri a kismama súlyát, feljegyzi mennyit hízott vagy mennyit kellett volna és mennyit nem gyarapodnia. Nem szabad, hogy ezek a megjegyzések felzaklassák a kismamát. Nincs értelme tartani a mobiltelefon, a mikró vagy az ultrahang vizsgálat úgynevezett ártalmaitól. Mindent ésszerűen kezeljen a leendő anyuka, hiszen nem beteg, hanem élete legszebb korszakát éli meg. Legyen boldog kismama!

A várandóság időszakában a napi kalória-bevitel csak kicsivel kell, hogy több legyen a szokásosnál.

Könyvajánló:

GlobálisVilág

 

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com