A nagy NASA-bejelentés: Földhöz hasonló bolygókat találtak

A NASA 2017. Február 22-ére egy órára – helyi idő szerint este 7 óra – ígért egy rendkívüli sajtótájékoztatót.

Valami nagyon fontosat talált a NASA a Naprendszeren kívül – jelentette be maga az Űrügynökség, ami még ne kommentálta, hogy ez pontosan mi, de annyit elárultak, hogy nagyon jelentős felfedezés.

Rengeteg teória látott napvilágot arról, hogy mis is szándékoznak bejelenteni, és igen széles repertoárja volt ezeknek az összeesküvés elméleteknek.

A legvalószínűbbnek azt tartották, hogy a NASA olyan jelekre bukkant, melyek idegen élet létét feltételezik egyes bolygókon.

A felfedezés végül tényleg nagy horderejű volt, ugyanis azt jelentették be, hogy a Trappist-1 rendszerben rábukkantak egy olyan csillagra, mely körül hét Föld méretű bolygó kering.

 

A hét bolygó közül pedig a mérések, és vizsgálatok szerint 3 olyan Földszerű bolygó található, melyek a lakható zónán belül helyezkednek el.

Vagyis ez azt jelenti, hogy szinte bizonyos, hogy van rajtuk élet, az a kérdés, hogy milyen szintű. Gyakorlatilag sokan ezt egy burkolt bejelentésnek tartják arra vonatkozóan, hogy idegen életre bukkantunk.

Az egyiknek a légkörét tanulmányozva arra jutottak, hogy az kifejezetten gazdag vízhez kapcsolódó összetevőkben, és anyagokban.

Vagyis a bolygón igen nagy valószínűséggel található víz, ez pedig azt jelenti, hogy élet is kialakulhatott rajta, mivel a lakható zónán belül helyezkedik el, és így az élet szinte bizonyosan elkezdett rajta fejlődni.

Az egyik csillagászati szakember szerint nem az a kérdés, hogy találunk-e ezeken – vagy más – exobolygókon életet, hanem az, hogy MIKOR.

A felfedezés nagyon komoly hatással lehet a további exobolygó kutatásokra, és csak idő – alig néhány év – kérdése, hogy valóban rábukkanjunk az idegenekre.

Egyelőre nem utal semmi jel légszennyezésre a légkörükben ezeknek a bolygóknak, tehát feltételezhetően nem fejlett civilizációk, vagy élet élhet ezeken, de nem zárható ki ez sem.

Sokkal valószínűbb, hogy mikrobiológiai szintű, vagy még komolyabb szinten lévő létformák népesíthetik be ezen exobolygók egyikét.

GlobálisVilág | Forrás: avilagtitkai.com

Németh Mónika

Németh Mónikának hívnak, 27 éves vagyok a Globális Világ magazin alapítója és szerkesztője. Magazinomban elsősorban a lélek megértésen keresztül ismerkedem a világgal, és az energiák tudatos irányítására törekszem általa. Tanulom mindennap, és a Globális Világ lett a tankönyvem. Gyarapodjunk együtt mindennap (!) Szeretettel <3

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com