A boldog élet titka bennünk rejlik csupán?

A szokatlan új kihívást rejtegető élmények életre szóló boldogságot adnak.

(Steve Biddulph)

Ezt sokféleképpen lehet értelmezni “aki mer, az nyer” avagy “carpe diem” ~ “élj a mának” esetleg lassan , de biztosan előre tervezve. Bármelyik elgondolás helyes, ha megszeretnénk változtatni az életünket, esetleg csak egy részét. Sajnos régen azt mondtam volna, hogy a második verzió a megfelelő. Ám nem lehet elégszer hangsúlyozni az élet rövid és csak egy van belőle. Úgy kell élnünk, ahogyan azt este csukott szemmel, az ágyban fekve elképzeljük – álmainkat valósággá formálva. “Éld az álmaid és ne életed álmodd!”

Tűzz ki minden napra egy célt, egy kisebbet, ami már csak arra is erőt ad, hogy legyen miért felkelni, és ezt nap nap után folyamatosan. Egy idő után megszokottá válik, és képessé tesz, egy nagyobb átfogóbb cél eléréséhez és rádöbbensz, hogy az eddigi kis céljaid, apró kavicsok egy hatalmas vár felépítéséhez. Így kavicsról kavicsra magabiztosabb lehetsz, hogy végül sikerül, hisz a mindennapos sikerélmények, mindig plusz energiát adnak.

Légy egy kicsit impresszionista, élj a pillanatnak, próbáld átélni a pillanatnyi benyomásokat, melyekre eddig ügyet sem vetettél. Az élet értelmét kell tudnunk felfedezni minden apróságban, mely bárhol bármikor megtalálható, de ahogy Stephen Hawking is mondta, nem feltétlenül a szemünk elött lesz. “Maradjon mindenki bátor és ne a lába elé nézzen, hanem fel a csillagokra”.

“Egyszer fenn, s egyszer lenn” De mit jelent a fenn, vagy a lenn? Rendkívül szubjektív fogalmak, valakinek a lenn is fent jelentene és fordítva. Mikor vagyunk fenn és mikor lenn? Fenn: amikor van jól fizető állásunk, amikor van párunk, mikor egy szép lakásban élhetünk, vagy mégis mit jelenthet? Ez az élet körforgása, hisz nem lehetünk mindig a magasban, megszoknánk és már is boldogtalannak éreznénk magunkat, a fentnél nincs feljebb, az állapotunk stagnál, és nincs, mi motiváljon, ha nincs hova tovább. Az embert a feljebb jutás vágya viszi előre és ezért néha igenis le kell esni, tapasztalni, ujjá éledni. Képesnek kell lenni a megújulásra, azért kerültünk oda ahova, mert az élet, a sors tudja, hogy kibírjuk és túl tudunk lendülni rajta, mindig a legnagyobb zivatar után következik a legszebb szivárvány. Olykor felesleges miérteken rágódni, ahogyan azt a legtöbben csinálják, a múlt elmúlt, nem lehet megváltoztatni, de a jövőt igen és törekedni is kell rá. Nem az a lényeg, hogy miért, hanem hogy hogyan, merre tovább előre.

A változtatás egy lehetőség!

Vannak lényünkön kívül álló elemek, melyek tőlünk függetlenül történnek úgy, ahogyan azoknak történiük kell, de vannak olyanok is melyek csakis kizárólag tőlünk függnek. Például az, mégis milyen testben milyen kinézettel éljük le az életünket. Persze vannak genetikai adottságok, amiken nem lehet változtatni, de a testünk az, amit megszabott kereteken belül, de uralunk, pontosabban uralnunk kellene, mind belül mind kívül. Ha a testünk esztétikus, minden a helyén van, jó érzés a tükörbe nézni, abban a pillanatban már is egyféle elégedettség uralkodik el rajtunk ez igen, ezért már megéri dolgozni is érte. Ha van egy külsőnk, amivel java részt elégedettek vagyunk, már lehet is egy nagyobb kavicsdarabka, amit az fentebb említettem. Hiszen lehet, hogy éppen ez a megjelenés fog elvezetni egy jó munkához vagy akár életünk párjához, persze ehhez azért jóval több dolog szükséges egy csinos alaktól, de elsőkörben erre figyel fel az emberek többsége, sajnos vagy nem sajnos.

Az áhított külsőt nem lehet egyik napról a másikra megszerezni, ez hosszú es kitartó küzdelem eredménye, sok edzés és megfelelő táplálkozás. Utóbbi alatt számos ember sajnos nem a változáshoz megfelelő étrendet érti, hanem egy hiányos rossz étrendet. Az egész csak elhatározás kérdése, ha megvan a cél, ne vedd le róla a tekinteted. Ne legyél pesszimista, az út az, ami boldogít, nem a végcél, az csak a ráadás, a cseresznye a hab tetején.

És végezetül egy idézet motivációnak.

” Semmilyen szél nem kedvez annak a hajónak, amelyik nem tudja melyik kikötőbe tart”.

GlobálisVilág | Szerző: Hupczik Vivien

Hupczik Vivien

Hupczik Vivien vagyok, 20 éves és Budapesten élek. A sport megalapozta az életemet és azóta is elkísér.13 évet szertornáztam versenyszerűen, több nemzetközi és magyar verseny dobogósa is voltam, emellett táncoltam és balettoztam is rövid ideig. 6 éve végzem folyamatosan konditermi edzéseket es fitnessmodell kategóriában versenyzem. Jelenleg a Pázmany Péter Katolikus Egyetem tanulója vagyok, Jog es Államtudományi karon. Emellett dolgozom is, tehát nem bővelkedem sok szabadidővel. Ám mégis úgy éreztem ezek nem elégítenek ki és elkezdek írni, más embereket motiválni, akik a boldogabb élet forrását keresik, ahogyan én is. "Ép testben Ép lélek" tartja a mondas. Kedvenc idézetem ugyan hosszú, ám mégis leírom, mert tükrözi a személyiségem és igyekszem eszerint élni. " A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kisemberek dobalóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra.A lehetetlen nem tény,hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetőseg. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik." (Muhammad Ali)

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com