Itt megnézheted, mi volt a lakhelyeden 150 éve

Tudja, milyen volt az a település, ahol most él, vagy éltek szülei, nagyszülei és felmenői? Kutakodás közben akár száz éveket is visszamehetünk az időben.

Egy hazai weboldal adatbázisában több térképet is találhatunk. Egyetlen kattintással és némi zoomolással megkapjuk pl. egy XIX. századi katonai felmérés 1:28.800 arányban készült térképeit. A színes, kéziratos térképek sokáig titkosak voltak, illetve kisebb méretarányú térképek alapjául szolgáltak.

A cikket köszönjük az utajovobe.eu-nak!

Ha akarjuk azonban, elővehetjük az Első Katonai Felmérést is, az a XVIII. századba röpít vissza minket. Már most megjegyezzük, senki ne lepődjön meg, ha esetleg (az akkori) városhatáron kívül lakik ma, hisz városaink az elmúlt 50-100 évben rengeteget fejlődtek, területük alaposan kibővült.

A Google Maps-szal jól szinkronizált térkép a Magyar Királyság (a Temesi Bánsággal és a Bánsági Határőrvidékkel együtt) nagyfelbontású, színes felmérési térképeit is tartalmazza (eredeti címe Aufnahmskarte des Königreiches Ungarn). 1819—1869 között 1112 db szelvény készült a területről, de található térkép az egész monarchiáról is.

A könnyebb kezelhetőség kedvéért a bal oldalon lévő részen a térképek elnevezésű kis téglatestre kattintsunk, akkor jelennek meg a variánsok, mely térképet akarjuk alapul venni, míg bal oldalt írjuk be a település nevét is.

A térképeket felvonultató hazai weboldal, az Arcanum ezen a címen érhető el.

GlobálisVilág | Forrás: utajovobe.eu

 

Németh Mónika

Németh Mónikának hívnak, 27 éves vagyok a Globális Világ magazin alapítója és szerkesztője. Magazinomban elsősorban a lélek megértésen keresztül ismerkedem a világgal, és az energiák tudatos irányítására törekszem általa. Tanulom mindennap, és a Globális Világ lett a tankönyvem. Gyarapodjunk együtt mindennap (!) Szeretettel <3

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com