“Ezért vagy te szingli nő” – egy cikk margójára

Ezért vagy te szingli… és maradsz is.

… avagy férfi szemmel a szingli cikkekről.

A minap egy kedves hölgy olvasóm küldött egy cikket “Ezért vagy te szingli nő” címmel, amit amúgy egy hölgy publikált. Kedves olvasóm kérdése pedig ez volt: “Kedves Gyula! Erről mi a véleményed? Sajnos, nagyon igaz, és ezt saját tapasztalatból mondom.” Megmutattam sok férfi ismerősömnek és tű pontosan ugyan azt a véleményt fogalmazták meg a cikkel kapcsolatban, mint amit én is gondolok. Hogy mért érdekes ez? Mert ha te is szingli vagy, akkor a hasznodra válhat és a javadra fordíthatod. Fontos! Ennek az oldalnak az a célja, hogy SEGÍTSEN NEKED EGY BOLDOG PÁRKAPCSOLAT LÉTREHOZÁSÁBAN és nem az, hogy rád erőltessen dolgokat, de… De azt hiszem, abban egyet kell értenie minden értelmes embernek, hogy egy párkapcsolatban mindenkinek kell tennie a másikért, mindenkinek kell vállalnia kompromisszumokat, mert hogy Popper Pétert idézzem:

“Van egy rossz hírem. Az “Igazi” nem létezik. Nincsen. Sehol nem él valahol egy nő vagy egy férfi, aki az igazi, s akit csak meg kell találni. De aki szerencsés, élete során találkozhat két-három olyan emberrel, akiből lehetne “igazi”. De ehhez nagyon sok türelem, lemondás, megértés, háttérben maradás szükséges, ám végül kialakulhat egy olyan viszony, melyben a másik már nélkülözhetetlenül belecsiszolódott, vagyis igazivá vált.”

Nos lássuk mit gondol egy (a legtöbb) férfi egy ilyen szingil cikkről, írásról és főleg hozzáállásról…

A szinglik és tipikus hangnemük

“Bárcsak valaki biszexuálissá változtatna, mert akkor nagyobb csoportból választhatnék – mondta egyik barátnőm a napokban. Én nem tudom, hogy akkor tényleg jobb lenne-e, de az tény, hogy valami nagyon el van itt baszódva. Ezt nem férfigyűlöletből mondom, én aztán nem utálom egyik nemet sem, és még csak kapcsolatfüggő sem vagyok, így még panaszként sem értelmezhetők a következő sorok.”

Nos… Jogállamban élünk és mindenki azt és úgy ír, nyilatkozik és kommunikál, ahogy akar. Ehhez joga van. Ami fontos, hogy másnak is van joga véleményt alkotni bármiről – azaz minden írás és megnyilatkozás gazdájának viselnie kell a kijelentése következményeit. Lássuk… A fenti rész ugyan azt a kapcsolót nyomja meg minden férfiben. Ez a kapcsoló pedig a “nem nővel beszélek” és a “nekem ez nem hiányzik” kapcsoló. Én értem, hogy az élet manapság sok olyan dolgot hozott létre ahol mindenki nehéz helyzetben van. Tényleg. Komolyan mondom, hiszen naponta beszélgetek egyéni konzultáción hölgyekkel, akiknek segíteni szeretnék. De miért ez a reakció? Két okból:

 1. Az ilyen jellegű szingli írások mögött egy trágár, lekezelő nő áll. Hogy nem rohannak utána a férfiak? Hát nem… Érteni kellene, hogy “joga” az van mindenkinek bármihez, de ettől még báj, kellem, finomság nem költözik belé és még senkit nem akartak “jog” alapon nőül venni. Egy nő a nőiessége miatt érinti meg a férfi lelket. Trágárságra ott vannak a haverok… //de azokkal nem szoktunk együtt aludni//
 2. Ez egy tipikus pesszimista szingli írás. Komolyan hiszi valaki, hogyha az élet rossz dolgait lobogtatja a zászlaján, akkor ettől bármi megváltozik? Valami ellen harcolni elég nehéz dolog… Miért? Mert nem látszik belőle, hogy mi felé tartunk. Ebben az írásban és a többi részében végig ez érezhető. Igen… Itt – hogy a hölgyet idézzem – “tényleg el van baszódva valami”. De nem általánosságban, hanem benne, személyesen…

Nem. A férfiak nem tökéletesek. Sőt! Töketlenek! Mulyák, bénák, agresszívek és ostobák. Pont, mint a nők. Ha egymásra mutogatunk attól nem lesz társunk! Jelentsd ki, hogy “el van itt baszódva” minden és azt fogod látni. Aztán egyre jobban ezt fogod kommunikálni és egyre jobban az lesz a megerősítés az élettől, hogy tényleg “el van baszódva” valami. Nem. Az élet nem tökéletes. Én sem, a párom sem, a gyerekem sem, az állam sem, a bankrendszer sem, a postahivatal sem és az Amo szappan sem olyan mint régen. Értem… De ha ez egy tény, akkor ne nyafogjunk rajta. Ha meg nem tény, akkor magunk fejlesztése a legjobb út, hogy változzon körülöttünk a világ.

Tégy meg magadnak egy szívességet, ha szingli vagy és változtatnál ezen! Kérlek. Szépen kérlek…! Ne ossz meg ilyen cikkeket és ne is olvasd el. Nem nyersz vele semmit, ha “megerősíti a tapasztalatodat”. Keresd azt, ahol nem így van, mert arra kell menned!

A szinglik világképe

“Szóval, ez most itt csak egy szimpla körkép arról, hogy – többek között – kikkel is találkozhat a szemét szingliként, alkalmazkodni nem tudóként vagy elférfiasodottként definiált egyedülálló nő.” 

Ez egy szimpla körkép… Ok. Kösz. Szeretnél még mondani valamit? Meghallgattalak, megértettem, hogy hamarosan be leszek sorolva valamilyen negatív kategóriába általad. Mennék is, ha megengeded… – mondja erre egy magára valamit is adó férfi. Te pedig kincsem ott fogsz maradni a körképed közepén, mert éppen azokat ijesztetted el, akik bizony nem azt szeretnék egy nőtől hallani, hogy van tizen’ negatív kategória az életben. Egy nő nem ez. Egy igazi nő nem ez! Egy igazi nőnek nem okoz problémát az, hogy vannak töketlenek, trógerek, szélhámosok, punnyadtak, élősködők. Egy igazi nőnek ezekkel nincs dolga. Ezekkel a szingliknek van dolga. Érted a szemléletmódbéli különbséget? Persze… Mindenki látja, hogy a férfiak egy része arra sem jó, hogy levigye a szemetet. ÉS??? Akkor miért kell velük foglalkozni? Foglalkozz azokkal, akik nem ilyenek! Hidd el, vannak ilyenek. Az a pici bökkenő, hogy ők viszont nem állnak meg azoknál, akik így állnak a világhoz… Kérlek szépen…! Ne mondd, hogy neked ilyen a világképed. A te világképedben legyenek erős, bátor, őszinte férfiak, akik boldoggá akarják tenni a királynőjüket, hogy ő is boldoggá és királlyá emelje őket. Jó…? Legyen ilyen a világképed kérlek és lépd át a szemetet…

A szinglik férfijei

A részletes negatív és majd behányok tőletek stílus miatt nem idézem az egész szöveget, csak a “teljes férfi körképet”. “A menedzselt, a tesze-tosza, a frissen elvált, az életművész, a gazdasági szemléletű,a pszichésen sérült, az ősapa, a “de neked most mi bajod”. Nos. Ez a szinglik világképe. Tisztázzuk. Ilyen férfiak vannak. Sőt. Én még ki tudom egészíteni az erőszakos, a mindenkit “kívánó”, a… Meddig írjam? Reggelig? Attól neked jó lesz? Attól neked lesz egy normális kapcsolatod? NEM LESZ! Rengeteg jó kapcsolat létezik a világon, így két eset lehetséges:

 1. Ezekben ugyan ilyen férfiak élnek ugyan ilyen hibákkal rendelkező nőkkel, akik tanulják egymás nyelvét, mert ADNI AKARNAK A MÁSIKNAK ÉS NEM CSAK KAPNI. Ennek a cikknek az írója férfi nyelvre fordítva a következőt kiáltja felénk: “Kevesek vagytok az én tökéletességemhez és lenézlek benneteket!” Hogy mi az ilyen szingli sorsa…? Az örök szingliség.
 2. A tökéletes férfiak mind foglaltak és akinek nincs kapcsolata, az mind ilyen. Öööö… Van akkor viszont itt egy kis bökkenő… Nem lehet, hogy a cikk írója is egy ugyan ilyen “borzalmas nő” kategóriába tartozik azon férfiak szemében, akikkel találkozott? Ha csak a hulladék férfiaknak nincs kapcsolata és a többi elkelt, akkor biztos, hogy az összes szingli nő amúgy tökéletes?

Kérlek szépen…! Ne légy szingli…! Szertettel mondom, hogy ne légy szingli. Légy olyan, akinek most ért véget a kapcsolata, vagy olyan, aki vár egy szerető, igazi férfit. Légy olyan, aki elrontotta, de tanult belőle, légy olyan aki hibázott, de fejleszti magát, hogy adhasson. Légy olyan, aki még nem találta meg, de hisz abban, hogy együtt többre megyünk. Legyél bármi, csak ostobaságokat irkáló és megosztó szingli ne. Akkor neked véged… és te ítélted magad arra, hogy hulladékokkal találkozz, mert a normálisabbja az első ilyen facebook megosztásod után nem ír többet. Kérlek… Szeresd magad kicsit jó? És ismerd meg, hogyan kell királynővé válni a szingliség helyett. Segítek ha kell, de ne légy szingli

A szingliség indoka

“Anyáinkhoz képest annyit változott a helyzet, hogy egyedülállóként is kipróbálhattad magad, és így rájöttél, hogy nem kell gazdasági közösséget vállalnod senkivel ahhoz, hogy eltartsd magad. Meg tudod szervezni az életedet, el tudod intézni az ügyeidet, és ebben megerősödtél, helyén van az önbizalmad is. Ehhez képest pedig minden kompromisszumot visszalépésként értékelsz; nem akarsz senkit sem eltartani, kevesebbet költeni magadra, dupla házimunkára sem vágysz, ahogyan arra sem, hogy érzelmileg kiszolgáltatott legyél vagy elfáradj pszichésen.”

Igen. Ez igaz. És képzeld kedves hölgy, mi is meg tudjuk nyomni a power gombot a mosógépen és még meg is javítjuk, ha elromlik. És mi is tudunk rendelni az internetről kaját, ami sokkal olcsóbb, mintha még virágot is kéne neked venni a vacsihoz az étteremben. Sőt, kedvünkre széthagyhatjuk a gatyánkat a szobában, tehetünk a rendmániás dolgaidra és azt nézhetünk a tévében, amit akarunk. HÉÉÉÉÉÉ!!!! Mindenkinek elmentek otthonról? Mindenki szerint erre való egy életközösség? Komolyan azt gondolja valaki, hogy egy valamire való férfi nem tudja kimosni a gatyáját, vagy kivasalni, ha kell?

Nem. Ez nem így van. Egy nő nem azért kell, mert használati tárgy. Persze csinálhat magából azt… Egy nő arra kell, hogy a másik felem legyem. Arra, hogy létezzen körülöttem egy másik fajta világ, amibe beleveszhetek, amibe bele bújhatok, amit dédelgethetek, aki másként lát, aki a másik szemem, agyam, eszem, ötletem. A francnak kell egy takarítónő, egy ágyas és egy házi szakács aki sárkány, aki lekezel, aki szerint egy genetikai zsákutca vagyok.

Igenis minden kapcsolat kompromisszummal jár. Az első az – és nem is kicsi – hogyha valaki ezt a hölgyet megszereti, akkor valahogy elfogadja hosszú évekig azt, hogy ezek a mondatok a fejében nem a valóság szüleményei, hanem a keserűségé, a fájdalomé és a csalódásé, amit bizonnyal egy részben a tróger férfiak okoztak neki, egy részben pedig ő okozott magának azzal, hogy azok a férfiak, akik nem kerültek fel erre a listára, pedig vannak, nem álltak vele szóba. És ezek a férfiak azok a férfiak, akiknek pontosan ugyan annyi hibája van,mint az eddig felsoroltaknak, csak ők leléptek. Leléptek, mert inkább egy olyan kompromisszumot kötnek az életben, hogy a párjuk legyen kicsit ducibb, vagy ne főzzön olyan jól, vagy ne legyen képzett Káma Szúrta oktató, vagy legyen kisebb a cicije, vagy ne legyen vezető beosztásban, vagy ne legyen 3 diplomája, vagy sminkeljen kicsit bénán, vagy ne legyen pénzügyi zseni, vagy… Vagy bármi… De amikor rá néz, akkor azt lássa, hogy ez a Nő, az az ő királynője és ő ennek a nőnek a király, akik egy életen át kormányozzák életük királyságát és akivel megélhetik azt, hogy a férfiak Férfiak és a nők Nők. Mert ez az egy számít… Még akkor is, ha nagy az orrom, ha pálcika lábam van, lapos a seggem és akkor is, ha egy büdös fillérem sincs… Van valaki, aki belém látja a királyt és én belé a királynőt…

De kedves szinglik… Erre nektek nem lesz lehetőségetek, mert ti a lelketekben vagytok szinglik, nem az életben.

10 Tanács az éppen egyedülálló csodálatos nőknek

 1. Ne légy szingli
 2. Ne mondd, hogy szingli vagy
 3. Ne olvass szinglis dolgokat
 4. Ne ossz meg szinglis írásokat
 5. Ne hallgass meg szingliket
 6. Ne idézz szingliket
 7. Ne mondd, hogy megérted a szingliket
 8. Ne hidd el, hogy a szingliknek igaza van
 9. Ne is értsd mi az a szó, hogy szingli
 10. Legyél gyönyörű, legyél kedves, legyél finom, legyél követelménytámasztó, legyél erős, legyél büszke Királynő, akit vár valahol egy király…

… aki lehet, hogy kicsit pocakos, kicsit okoskodó, kicsit lusta, kicsit csóró, kicsit balfék, kicsit mulya, kicsit sérült, kicsit kukacoskodó, kicsit megmondó… épp úgy, ahogy te is. De ha megmutatod neki mit kaphat egy igazi nőtől, hőssé, lovaggá és királlyá válik érted és együtt kormányozhatjátok a királyságotokat életetek végéig.

Kérlek szépen, ne légy szingli, mert az egy világlátás és ráadásul szomorú és életellenes világlátás, amitől menekül mindenki, aki az életet keresi egy nőben. Hidd el! Annyi öröm van abban, amikor megéled, hogy az 1+1 több, mint kettő, még akkor is, ha az az 1, csak 0,75…

Kérlek… Ne légy szingli. Abból van elég és isten lássa lelkemet sajnálom is őket, mit tehetnék…? Nekik nem tudok segíteni. Ők szinglik… Te viszont még újrakezdheted. Még lehetsz királynő. Le is teszem a tollat és nem harcolok én sem a szinglik ellen, mert nincs miért. Azért harcolok, hogy királynő légy és ebben tudok neked segíteni…

De döntened neked kell, hogy merre tovább…

Hidd el, minden sorát szeretettel és segítő szándékkal írva:

Könyvajánló:

GlobálisVilág | Forrás: titkostanacsoknoknek.hu | Szerző: Dora Gyula

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com