5 ok, amiért nincs semmi, amit bizonyítanod kellene másoknak

 

Egyedül is elég vagy. Semmit nem kell bizonyítanod senkinek.” – Maya Angelou

Legtöbbünk azzal az egyetlen, sokszor kimondatlan céllal éli az életét, hogy igazolja saját értékét és földi létének célját. Igaz, hogy mindannyian szeretnénk különbözőek lenni, ami egyre nehezebb és nehezebb, hogy kitűnjünk a közösségi média mai őrült világából, mégis emlékeztetni kell magunkat arra, hogy miért nincs mit bizonyítanunk senkinek.

Kezdjük egyszerűen annak kijelentésével, hogy mindehhez te magad is bőven elég vagy.

Ahol mindannyian problémába ütközünk az önértékelés kérdése körül, amikor ehhez hozzákapcsoljuk az önérzetet azzal kapcsolatban amit teszünk, és hogy azt mennyire csináljuk jól. Szüntelenül másokkal hasonlítjuk össze magunkat, ami ahhoz vezet, hogy kevesebbnek, és nem elégségesnek érezzük a tetteinket.

Megtanuljuk azt, hogyha elég vonzóak, elég okosak, elég viccesek, elég szépek, elég odaadóak vagy elég tehetségesek vagyunk, akkor elfogadnak bennünket, és valahová tartozunk.

Még egyszer újra arra az esetre, ha elsőre nagyon furcsa lett volna.

Te magad is elég vagy.

Ezt anélkül is mondhatom, hogy ismernélek, mert őszintén hiszem, hogy minden ember méltó rá, értékes, tökéletes és önmagában elég.

Az 5 ok, amiért nincs mit bizonyítanod másoknak.

1. A saját normáid azok, amik számítanak

Ne használj másokat mércének, hogy minek és kinek kellene lenned. Állítsd fel a saját normáidat magadnak, és ha ezek túl magasak, akkor elsősorban azt vizsgáld meg, hogyan alakultak ki ezek az elérhetetlen elképzelések önmagadról. Reális és elérhető normákkal rendelkezve arról, hogy ki vagy, és hogyan szeretnél élni ezen a világon, támpontot nyújt a saját értékeidet illetően.

2. A külső jóváhagyás mulandó

Jó érzés piros pontot vagy megerősítést kapni valakitől akit tisztelsz, vagy csodálsz. Nem kétséges, hogy ez jó dolog bárki számára. Azonban ez a fajta jóváhagyás mulandó egyszerűen azért, mert az nem a sajátod. Ha nem végzed el a saját munkád, hogy birtokába kerülj a saját értékednek, ez a jóság el fog illanni. Meg akarod tartani önmagad ezen részét szentnek, így az mindig rendelkezésedre áll, ha szükséged van rá.

3. Soha nem lehetsz mindenki kedvére

Mindennek megvan a maga mókuskere az életben, amibe beletartozik a mások kedvében járás, hogy bizonyítsunk önmagunknak. Elkerülhetetlen lesz az, hogy egy ember, aki soha nem látja meg a nagyszerűségedet (általában a szülő), hagyni fog elmenni üres kézzel újra és újra. Tudnod kell, hogy a tiszteletre méltó tettekhez a jóváhagyást megszerezni hiábavaló lesz egy párszor, de inkább többször.

4. Magad is elég jó vagy

Van egy D.W. Winnicott által kidolgozott pszichológiai fogalom, ami az elég jó anyáról szól. Ez érvényes itt is. Nem kell tökéletesnek lenned, vagy még annál is többnek, csak legyél elég jó. Az elég jót neked, és csakis neked kell meghatároznod. A tökéletességre törekvés, vagy hogy több légy, mint aki vagy, ki fog meríteni, és végül úgy fogod érezni, hogy vereséget szenvedtél, mert ez fenntarthatatlan.

5. A meg nem felelés egy belső élmény

Ismerd fel, hogy azok az érzések, hogy nem vagy elegendő, vagy hogy bizonyítsd az értékedet, önmagadban találhatók. Megtapasztalhatod ezeket az érzéseket, amikor más emberekkel vagy együtt, de ezek legvalószínűbben a saját belső küzdelmeid kivetítései. Érdemes egy megfelelő vezetővel dolgozni ezen, mert az értékesség, és a valamire méltónak lenni érzése teljesen belülről fakad.

GlobálisVilág | Szerző: Andra Brosh | Forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com