Nézd meg Te is a Földnek ezt a 15 természeti csodáját!

Ezek a képek azt mutatják meg, hogy a bolygónk természeti erői és jelenségei mennyire egyediek és látványosak. Lehet hátborzongató, félelmetes, elképesztő vagy egyszerűen szép, mi mindannyian szerencsések vagyunk, hogy egy olyan világban élünk, amely tele van csodákkal.

 1. Félsz zivataroktól? Akkor ne menj ide. Ez a jelenség egyedül Venezuelában lelhető fel. A Catatumbo folyó torkolatánál sűrű, hatalmas villámlások közepette ez a jelenség a világ legnagyobb “ózon-generátora”. Ez a némelyeknek ijesztő, ám sokaknak lenyűgöző természeti jelenség az év 160 napján, akár 10 órán keresztül látható, de kizárólag ezen a területen. Óránként akár 260 villámot is számoltak már.

 1. Évente 43 millió rákra jön rá a vonulhatnék a Karácsony szigeten, hogy a természet hívó szavának engedelmeskedve lepetézzen az óceánba. A hatóságok ilyenkor lezárják az autóutakat, hogy a kis csöppségek zavartalanul menetelhessenek. Általában egy hét alatt lezajlik a rákinvázió.

 1. Első ránézésre úgy néz ki, mint egy nagy kő. De ez él! Ezek a lenyűgöző tengeri lények Chile és Peru partjainál élnek.

 

 1. Egy másodlagos, nem várt hatással jár Pakisztánban a 2011-es árvíz. Pókok milliói menekültek az áradás elől a fákra. Látva az árhullám nagyságát és hogy a víz milyen sokára húzódik vissza eredeti medrébe, több fát sűrűn beszőttek a pókok. Sindh lakosságának nagy része még sosem tapasztalt ilyen jelenséget, de sokkal kevesebb szúnyogról számolnak be az állandósult belvizek ellenére.

 

5. Bár a különös formájú felhőkre természetesen létezik tudományos magyarázat, akarunk-e tippelni, hogy kik szeretik a legjobban ezeket? Bizony, az ufóhívők, mert az összes ilyen felhőben rejtőzködő csészealjakat és idegen anyahajókat vélnek látni.

 1. Úgy néz ki, mint egy megfagyott hajfürt! De ez valójában tűjég, amit bevont a Pseudomonas syringae nevű baktérium. Az eredmény ez a jég fürt.

7.  A sarki fényt, más néven északi fényt évszázadok óta csodálja az ember. Megdöbbentő, hogy még a XXI. században is milyen kevés a mögötte húzódó tudományos magyarázat.

8. Ezeket a fotókat kétszer is meg kell nézni: egy folyó a folyóban? A jelenség Mexikóban található. A nehezebb anyagok a folyó aljára süllyednek, így egy víz alatti folyó formálódik. Hihetetlen látvány!

 1. Nem kell megijedni, nem valami nukleáris katasztrófa eredménye a sötétben világító hullám: a kék fényt fitoplanktonok okozzák, méghozzá biolumineszcenciális reakció révén. Az apróságok akkor kezdenek világítani, ha hozzájuk ér valami, így amikor a víz kimossa őket a partra, megindul a csodálatos jelenség.

 1. Kapu a pokolba” a neve ennek a földgáz kráternek, amely Türkmenisztánban található. A láng közel 50 éve ég!

 1. A vulkánkitörések során gyakran látni hatalmas villámokat, a legnépszerűbb tudományos elmélet szerint a hamufelhőben levő részecskék ütközése hozza létre az elektromos kisüléseket. Ennek egyik leglátványosabb példája volt az Eyjafjallajökull vulkán kitörése, ott is rengeteg fénykép örökítette meg a “vulkáni villámokat”.

 1. A Földön egyedülálló jelenség tapasztalható Észak-Amerikában, a Death Valley területén: egy kiszáradt tómeder teljesen sík felületén időnként vándorlásba kezdenek a dolomittömbök, hosszú nyomokat hagyva maguk után. A tudósok még nem találtak egységes magyarázatot a rejtélyes sziklák mozgására.

 1. A szivárvány eukaliptusz egy különleges fafajta, nyugodtan mondhatjuk, hogy a Föld legszínesebb fája. A fa azért pompázik rengeteg színben, mert “levedli” a kérgét, és a levegő hatására szép lassan elszíneződik. De mivel különböző tempóban dobja le a kérgét, rengeteg árnyalatot ölthet fel.

14. A világ egyik legkülönlegesebb tűzhányója a Kawah Ijen. Különlegessége abban rejlik, hogy a tűzokádó kék színű lávát lövell magából. A 2600 méter magas vulkán, amely része az Ijen vulkánkomplexumnak, Indonéziában található. Az Ijen vulkán-rendszer egy csoport napjainkban is aktív rétegvulkán. A vulkán kráterében egy 20 kilométer széles és 200 méter mély tiszta kénsav-tó helyezkedik el, ennek köszönhetően a tűzhányó régóta kénbányaként is üzemel, a képeken az égő kéntől ragyog kéken a vulkán.

 1. Ez a tanzániai tó annyi sót tartalmaz, hogy az elhullott állatok átalakulni félelmetes só szobrokká. Hátborzongató és ugyanakkor lenyűgöző is.

Szivárvány fák, vándor kövek, és a víz alatti folyók; ez egyszerűen hihetetlen milyen csodákat tartogat számunkra a Föld. Ezért kell vigyázni a bolygónkra, hogy az egész hely nehogy úgy nézzen ki a végére, mint az utolsó két képen!

GlobálisVilág | Forrás: harmonikum.com

Németh Mónika

Németh Mónikának hívnak, 27 éves vagyok a Globális Világ magazin alapítója és szerkesztője. Magazinomban elsősorban a lélek megértésen keresztül ismerkedem a világgal, és az energiák tudatos irányítására törekszem általa. Tanulom mindennap, és a Globális Világ lett a tankönyvem. Gyarapodjunk együtt mindennap (!) Szeretettel <3

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com