A Lovas Színház fő üzenete

Egyre jobban megismerve a lovat kénytelen vagyok belátni, hogy a lovon való tündöklés, csak egy pontja a Lovas Színháznak, de minél jobban belemélyedek, annál jobban látom és érzem a ló lelkét és egyre finomabb mechanikai dolgok kezdenek érdekelni. Ennek a sporton belüli szakágát úgy hívják, hogy díjlovaglás. Ez azt jelenti, hogy nem ugratunk, amely nagyon kreatív és látványos dolog ugyan, de egyre kevesebb ilyen elemet használok. Ma már a ló idomítottságát legjobban tükröző sportban mélyülök el, a díjlovaglásban, amiben bizonyos dolgokat kérünk a tól (letérdel, lefekszik stb.), s amiben szinte partnerré válik. Egyre jobban kezd ez foglalkoztatni. Sokan úgy is tartják, hogy minden lovas először military sportban, aztán díjugratásban, s a végén díjlovaglásban köt ki, mert abban találja meg a gyönyörűséget, a szépséget. Apám révén katonatiszti családból származom, tehát ez a hadvezéri vonal – hogy hogyan vezetek esetenként 150 embert – a véremben van, és a Gladiátor című musical kapcsán is kiderült, hogy 200 fős produkciót is simán le tudok vezényelni, akár heteken keresztül, mert erre születtem, ezt érzem magamban. Közben el kezdett érdekelni ennek a dolognak az érzékenysége és a lelkivilága. Éppen ezért a Suttogó című musicalt egyszer ajándékként biztosan el fogom készíteni magamnak, ahol csak egy ló, én, és pár szereplő leszünk a színpadon. nemzeti-lovas-szinhaz-janos-vitez-474-279-80446

Rendkívül fontosnak tartom a Lovas Színház fő üzenetét: fiatalokat bevonni ebbe a csodálatos játékba, példaképet állítani nekik, valódi magyar hősöket bemutatni, hogy ne amerikai filmekből keressenek példaképeket. Magyar példaképeik legyenek, Kassai Lajos világbajnok lovas íjásztól kezdve a különböző lovas hőseinken, történelmi figuráinkon keresztül akár eljutva a Nemzeti Lovas Színházhoz és hozzám. Legyünk mi a példaképek, példát kell mutatnunk, de ehhez fel kell nőni, ehhez meg kell érni, ehhez egy stabil tudást kell, hogy szerezzünk lovaglásban és éneklésben is! Ennek érdekében Kassai Lajostól, többszörös lovas íjász világbajnoktól és Dallos Gyulától, többszörös nemzetközi bajnok és olimpikon díjlovasunktól veszünk kurzusokat, edzőtáborokat és tőlük tanuljuk a legfontosabb dolgokat a lovaglásról.

FB_IMG_1466670454026A kisfiamat és a kislányomat is megtanítottam lovagolni alapszinten, és nagy vágyam, hogy egyszer a naplementében mindkettejükkel kimehessek egy olyan tereplovaglásra, ahol csak mi vagyunk, és boldogan gyönyörködhetünk együtt a természetben.

GlobálisVilág | Forrás: nemzetilovasszinhaz.hu

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com