Ezek lettek a világ és Európa legjobb egyetemei 2016-ban

Európa 2016 legjobb egyetemeinek listáján 22 európai ország legrangosabb 200 felsőfokú intézményét láthatjuk felsorolva. Az élen Oxford és Cambrigde vetélkedik.

A VILÁG legjobb egyetemei között 2016-ban top10-be juttott USA és UK mellett Svájc előkelő intézménye is. Első helyen a California Institute of Technology áll, ezzel beelőzte a szigetország fent említett győztesét. A dobogóra még egy USA székhelyű egyetem került, van tipped melyik?

Európa legjobb egyetemei

A Times Higher Education idén ismét kiadta Európa 200 legjobb egyetemének listáját. 22 európai ország legrangosabb 200 felsőfokú intézményét láthatjuk felsorolva.

A lista élén – természetesen – Oxford és Cambrigde vetélkedik. A top10-ben az első 10 helyen 7 angliai egyetemet találunk, de a további 69 helyen is csak Nyugat – és Észak Európa országaiból látunk egyetemeket. A spanyolországi Barcelonai Autonóm Egyetem az első dél európai a listán, míg keletről a moszkvai Lomonoszov Egyetem a 79. helyen van.

Országokra bontva az Egyesült Királyság (46) és Németország (36) gyakorlatilag elfoglalja a lista felét. Az északi, skandináv országok (Norvégia, Svédország, Finnország és Dánia) szintén nagyon büszkék lehetnek a felsőfokú oktatásukra, igen nagy számban vannak jelen a legjobb egyetemek listán!

A keleti blokkot 5 orosz és egy cseh egyetem képviseli, magyarok az első 200 helyen nem szerepelnek.

Érdekes kérdés, ami felmerül, mi alapján is tudja bárki összehasonlítani akár csak a pécsi tudományegyetem magyar alapszakát a pesti Közgáz gazdaságinformatikus alapképzési szakával? Nem is beszélve a tágabb, egész Európára kiterjedő (Oroszországot is beleértve) összehasonlításról.

A Times Higher Education az intézményeket többek között az alábbi szempontok alapján értékelte, majd rangsorolta:

  • tanítási körülmények,
  • kutatási lehetőségek,
  • bevétel
  • és nemzetközi környezet.

A világ legjobb egyetemei:

A lista a VILÁG legjobb egyetemeiről is elérhető már, a 2016-os eredményeket itt találod.

Ahogy a modern világban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az adatok, a mérhető eredmények, úgy változott meg a fenti két sorrend elkészítésének módszertana is. Ma már 13 gondosan kiválasztott paraméter határozza meg – eltérő súlyozással – azt, hogy valóban mely intézmények kerültek az élmezőnybe.

Ha kíváncsi vagy arra, pontosan mennyi mindent vesznek figyelembe a sorrend felállításakor, itt egy gyors összefoglaló táblázat, itt pedig további részleteket találsz.

World University Rankings 2016 - methodology

Az élmezőny így néz ki:

GlobálisVilág | Forrás: külföldremennek.hu

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com