Te milyen terheket cipelsz? A gerincbetegségek lelki háttere

Milyen batyut cipelsz?

Fáj a hátad, gerincferdülésed van? Gondolkodtál már azon, hogy milyen lelki probléma váltja ki?

Általánosságban elmondható, hogy minden betegség kialakulásának komoly lelki háttere van. Ez nem jelent mást, mint hogy lelki frusztrációink, sérüléseink egy idő után kiütköznek fizikumunkon is, tehát betegséget okozhatnak.

Az ember tartása magabiztosságát és energiáját tükrözi. Ha fáradt vagy, tartásod, járásod is görbül, lelassul, és fáradtnak hat. Az, hogy hogyan tartod magad, amikor állsz, tökéletesen tükrözi azt, hogy milyen vagy belülről, mit gondolsz magadról, környezetedről, és milyen belső problémákkal küzdesz.

A csontritkulás mára gyakorlatilag népbetegséggé vált. Általában késő középkorban jelentkezik, és jóval gyakoribb a nők körében, mint a férfiakéban. Több csoport is vizsgálta a hasznosság érzése és a csontritkulás közti összefüggést. Arra jöttek rá, hogy amikor a nő abba az életkorba kerül, hogy nem érzi magát már annyira hasznosnak – gyerekei kirepültek már a családi fészekből, és szexuálisan sem annyira aktív –, akkor nagy eséllyel számíthat a problémára. Különösen érvényes ez azokra a nőkre, akik mindig háttérbe szorították saját akaratukat másokéval szemben.

Ízületi betegségek
Az ízületek kapcsokként működnek testünkben. Így ha ízületi problémákkal küzdesz, akkor nem árt körülnézned emberi kapcsolataid környékén. Minél több fiatalkori sérülés és csalódás éri az embert, annál hamarabb és komolyabb ízületi probléma merül fel élete későbbi szakaszaiban.

Izomrángások
Az akaratlan izomrángások – vagy közismertebb néven a tikkelés – aktivitással palástolt visszahúzódást és feszültséget jeleznek. Ha sokat tikkelsz, és éjszaka, elalvás előtt sok izomrángásod van, akkor valószínűleg rengeteg ki nem engedett feszültség lakozik benned.

Köszvény
A köszvény az ízületek anyagcsere-betegsége. Ízületekről lévén szó, megint csak a kapcsolataidra kell gondolnod. A köszvény kifejezetten az elfogadást és a szeretetet tükrözi. Mennyire fogad el környezeted, illetve te mennyire fogadod el a körülötted lévő embereket.

Csontsérülések
Ha nem szeretsz egy helyzetet, és már eleged van belőle, de nem mutatod ki, hanem állhatatosságot színlelsz, akkor csontjaid sokkal könnyebben törnek. Az ilyen emberek gyakran küszködnek csontkinövésekkel és csontokat érintő sérülésekkel. Ilyenkor el kellene gondolkodnod azon, hogy munkát vagy lakókörnyezetet kellene váltanod, és valami egészen mással foglalkoznod, mint ezelőtt.

Rándulások és ficamok
Attól függően, hogy a rándulás vagy ficam hol jelentkezik, mely testrészedet érinti, illenek rád különböző tulajdonságok.

Nyak – nyakasság.

Váll – terhek cipelése, jellemzően túlvállalod magad.

Kéz – fogás, ragaszkodás, még akkor is, ha a helyzet már rég változást kívánna.

Könyök – győzni akarás, minden áron.

Csípő – állóképesség túlfeszítése, büszkeség.

Sérv
A sérv mindig valamilyen megerőltetéshez kötődik. Fel kellene végre ismerned, hogy pihenésre van szükséged. Az aktív és a passzív időszakoknak felváltva kellene szerepelniük életedben, mert csak így tudod megőrizni a kellő energiaegyensúlyt életedben.

Gerincferdülés
Kifejezetten a megfelelni akarást tükrözi. Már gyermekkorban is a kényszeres megfelelni vágyást mutatja. Ha magadra erőlteted mások akaratát, és elnémítod saját vágyaidat, egy idő után gerinced elferdül, mert megfárad az örökös feszítettségben.

GlobálisVilág | Forrás: egeszsegert.hu

Via femina.hu

 

No Comments Yet

Comments are closed

Impresszum

Tulajdonos: Németh Mónika, Konecsny Ágoston Pál
Az oldal üzemeltetője: GV Média | Egyéni vállalkozás
Adó.sz: 67916744-2-28
Nyilvántartási szám: 50945638
Nyilvántartási szám: NAIH-109471/2016
ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. Biztonságos fizetési felületet.

Fizetés

Weboldalunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

A bankkártya adataidat soha nem ismerjük meg és mi nem tároljuk. A fizetésért egy PayPal tulajdonában álló cég felel, a Braintree. Így biztos lehetsz benne, hogy minden adatod biztonságban marad, hiszen a PayPal neve garancia. Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunk.

Telefonon
Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 20:00
Szombaton: 09:00 - 14:00

Németh Mónika | +36 30 422 9550

A kiszállításokért a Magyar Posta Zrt. - MPL Futárszolgálat a felelős.
A csomagok nyomonkövetése itt érhető el a rendszer által kiküldött azonosítóval.

Ügyfélszolgálati e-mail: info@globalisvilag.com
Rendeléssel kapcsolatos ügyintézés: rendeles@globalisvilag.com
Médiaajánlat: sales@globalisvilag.com